Copyright 2018

Video

Jordy's Bakery

Branded Content

Over Jordy’s Bakery

Brood bakken is Jordy Klootwijk (1984) met de paplepel ingegoten. Zijn opa stond aan de voet van de bakkerijen Klootwijk. Om zijn eigen weg in te slaan heeft Jordy een bakkersopleiding in Amerika gevolgd aan het befaamde French Culinary Institute. Van één van zijn leraren kreeg hij een moederdeeg mee naar huis. Dit levende organisme heeft Jordy een jaar lang in leven moeten houden, totdat hij in 2009 zijn eigen productiebakkerij opende, gevestigd in de historische Rotterdamse Vertrekhallen. Tot en met de dag van vandaag is dit moederdeeg de bron van alle desembroden die Jordy’s Bakery produceert en verkoopt.

Marieke Goedhart (1983) heeft jaren in de horeca gewerkt. Maar ze heeft altijd al een eigen zaak willen beginnen. Met de komst van de winkel op de Nieuwe Binnenweg is die wens in vervulling gegaan. Deze opende zij in 2011 en ze werkt vanaf de start met hart en ziel voor de zaak. De winkel is inmiddels een gevestigde bakkerij in hartje centrum van Rotterdam.

Schermafbeelding 2017-04-24 om 12.24.01

Jordy’s Bakery staat voor een kwalitatief goed product waar niet mee is gerotzooid en dat vooral erg lekker smaakt. De broden zijn te beschrijven als mooie en voedzame broden die ambachtelijk worden bereid met pure ingrediënten. Naast een goed product staat Jordy’s Bakery voor persoonlijke benadering. Het kopen van een brood bij de verschillende verkooppunten van Jordy’s Bakery voelt aan als een vertrouwd feestje.

Jordy staat nog steeds voornamelijk in de bakkerij en bakt nog elke dag met plezier zijn broden. Zijn rechterhand en vrouw Marieke staat nog altijd in de winkels. Met de vele horecagelegenheden waar Jordy zijn brood aan levert en inmiddels drie locaties waar je kunt ontbijten, lunchen en zelfs dineren, kan Jordy’s Bakery een begrip in Rotterdam en omstreken genoemd worden.

Copyright District Ten 2019